Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve behandelvorm door middel van handoplegging. Met reiki hef je blokkades in het lichaam op. Dit kunnen fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs spirituele blokkades zijn. De leer van de Japanse Mikao Usui gaat ervan uit dat je universele energie beter stroomt na reiki. Stroomt je energie niet goed door de energiebanen? Dan kan dat klachten geven. Met reiki neem je die blokkades weg. En dit bevordert dan weer het zelfgenezend proces van je lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de oorzaak van de klacht.

 

 

Wat is Reiki op afstand?
 
Het woord Reiki is een samenstelling van twee Japanse woorden. De twee woorden (rei en ki) betekenen geest en energie. Bij een Reiki op afstand wordt dan ook je geest hersteld, waardoor je meer energie krijgt. Maar, hoe werkt deze methode?
 
Bij Reiki op afstand wordt rekening gehouden met drie symbolen. Deze symbolen hebben allen een andere betekenis:
 
Symbool 1: dit symbool is nodig om verbinding te maken
Symbool 2: dit symbool is nodig om te bepalen wat je wilt behandelen
Symbool 3: dit symbool is nodig om de behandeling krachtiger te maken
 
Bij de Reiki op afstand gaat het erom dat de intentie er is om beter te worden. Door gebruik te maken van de bovengenoemde symbolen kan ik ( de Reiki behandelaar) me op jou paard instellen. Het paard krijgt hierdoor de behandeling die het op dat moment nodig heeft.