Trauma Release.

 

Trauma Release door middel van energetisch bodywork.

 

Energetisch bodywork staat bij mij in het teken van Chakra-healing. 

Door mijn handen op bepaalde punten van het lichaam te leggen bij het paard, bv. het voorhoofd, borst en schoft, of staartaanzet en buik, merk je gelijk of het paard reageert. Sommige paarden reageren door aan te geven dat ze bepaalde plekken niet fijn vinden en draaien weg, andere daarentegen zie je gelijk ontspannen.

Het is heel belangrijk het paard goed in de gaten te houden om onnodige stress te voorkomen. 

Niet ieder paard vind het fijn en dan is een simpele aanraking op bv. de schouder al genoeg om vertrouwen en rust te laten ontstaan. 

Vaak ontspant het paard zich dan en vind de aanraking niet meer onprettig.

Als het paard het allemaal toelaat, dan ga ik dieper in het paard voelen, vaak vinden paarden dit ook eng, maar kunnen zich er meestal wel aan overgeven en zich openen.

Als het paard zich ontspant en zich openstelt aan het gevoel, dan zie en hoor je van alles, de buik begint te borrelen, het begint te kauwen en te gapen.

Als het paard veel heeft meegemaakt, dus getraumatiseerd is, kan het gebeuren dat hij het aan mij doorgeeft en ik spontaan begin te huilen, in dit geval functioneer ik dan als een uitlaatklep om zijn emoties los te kunnen laten. Als dit gebeurt, zie je gelijk het paard loslaten, door te gapen, te ontluchten en of beginnen te mesten.